Menestystarina: Messukeskuksen Holiday Inn

Helsingin Messukeskuksen hotelli Itä-Pasilassa uudistui, kun kymmenkerroksisen hotellin kaikki 238 huonetta ja 6 sviittiä uusittiin täysin aina kalustuksesta tekniikkaan saakka.

JAA TÄMÄ JULKAISU:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

JOUSTAVA KIINTEISTÖOHJAUS E AVENUEN SANEERAUSKESKUKSILLA

Helsingin Messukeskuksen hotelli Itä-Pasilassa uudistui, kun kymmenkerroksisen hotellin kaikki 238 huonetta ja 6 sviittiä uusittiin täysin aina kalustuksesta tekniikkaan saakka. Optimaalinen kokonaisratkaisu hotellin vaativiin sähköistystarpeisiin löytyi E Avenuen kuhunkin kohteeseen sovitettavista automaatio- ja sähkökeskuksista. Saneerauskohteisiin sovitettavat keskusrakenteet mitoitetaan ja maalataan sävyyn kunkin kohteen mukaan, asennustilaa ja kustannuksia säästäen.

Keskusrakenteet valmistetaan E Avenuen uudella automaattisella tuotantolinjalla, mikä varmistaa korkean laadun ja nopeat toimitukset. Huonekohtainen Micro 800 logiikkaratkaisu sovelluskohtaisesti koteloituna varmistaa kokonaisjärjestelmän varmatoimisuuden ja kohteen sisustukseen sopivan ulkoasun. E Avenuen keskusrakenne on nopea asentaa ja ylläpitää tarpeiden muuttuessa.

Kustannustehokkuutta ja kestävyyttä uudella ohjauskeskusratkaisulla

Suomen Messut Osuuskunta teki sopimuksen Holiday Inn Helsinki Messukeskus -hotellin peruskorjauksesta YIT Groupin kanssa. Projektinjohtourakkamallilla toteutetun kohteen sähkö- ja telejohtourakasta vastasi PKS Talotekniikka, jolla on pitkän linjan kokemus vaativista sähköistyskohteista.

”Meillä on kokemusta isoista kokonaisuuksista, joissa suunnittelijalta tulee ehdotus ja me käymme sen läpi yhdessä muiden toimijoiden kanssa, jotta saadaan kokonaiskuva projektista. Asiakkaillemme on tärkeää, että keskuskotelot ja -rakenteet voidaan mitoittaa ja sävyttää tarkasti kuhunkin kohteeseen. Messuhotellin osalta huomattiin heti, että alkuperäistä suunnitelmaa on mahdollista kehittää , ja samalla ratkaisulla voitiin luoda myös enemmän lisäarvoa”, PKS Talotekniikan suunnittelupäällikkö Mikko Huovilainen kertoo.

PKS Talotekniikka halusi löytää hotellihuoneiden automaatioratkaisuun uuden vaihtoehtoisen tavan toteutukselle, joka vastaisi samalla kestävään kehitykseen ja pyysi E Avenueta kumppanikseen sähkö- ja automaatiokeskusten suunnitteluun ja toteutukseen.

”Projektinjohtourakkamalli mahdollistaa meille kestävien ja kehittyneiden ratkaisujen tarjoamista, joten olimme yhteydessä E Avenuen Jukka Pulkkiseen ja E Avenuen suunnittelutukeen. Näin pääsimme keskustelemaan Messuhotellin huoneiden vaihtoehtoisesta automaatioratkaisusta nopaeasti ja tarjoamaan tilaajalle toisenlaista ratkaisua”, Huovilainen jatkaa.

E Avenue tarjosi PKS Talotekniikalle kustannustehokkaan kokonaisratkaisun Rockwell Automationin Allen-Bradley® Micro 800 -logiikkaperheellä. Kokonaisratkaisuun sisältyivät hotellihuoneiden automaatiosuunnitelma laitespeksauksineen, logiikan sovellusohjelman laatiminen sekä E Avenuen tehtaalla valmiiksi ohjelmoidut huonekeskuksien logiikat.

PKS Talotekniikan tarpeeseen E Avenuen palvelutiimi tuki myös logiikoiden ohjelmointia, jolloin E Avenue tarjosi valmiin ratkaisun kaappeineen PKS Talotekniikalle.

Tilaajalle oli tärkeää valita kohteeseen sovitettu keskusratkaisu, jonka saatavuus on vielä vuosienkin päästä turvattu. Allen-Bradley on markkinoilla tunnettu tuotesarjojensa pitkäaikaisista tuesta ja saatavuudesta, ja tässäkin kohteessa juuri tällä voitiin vastata kestävän kehityksen haasteeseen. E Avenuen keskusjärjestelmän etuna on myös modulaarisuus, mikä mahdollistaa asiakkaan tarpeisiin optimoidun ratkaisun, joka asennetaan E Avenuen kohteeseen mitoittamaan ja valmistamaan keskuskoteloon. E Avenuen asiakkaalle sovitettu ohjauskeskusratkaisu on nopea asentaa ja ylläpitää koko kohteen elinkaaren ajan.

  • Kaikki
  • Asiakastarina
  • Blogi
  • Uutiset

Asiakas- ja toimittajatiedote 22.11.2021

Kuopiolainen sähkönjakelujärjestelmiä valmistava perheyritys POK Group on ostanut E Avenue Oy:n koko osakekannan.

Lue lisää

E Avenue laittoi prosessit uusiksi

Sähkökeskusten valmistaja E Avenue lähti muutama vuosi sitten ajattelemaan ohutlevytuotantonsa rohkein askelin kokonaan uusiksi. Prosessin tuloksena yrityksen Kuopion yksiköön rakentui täysin uusi ohutlevytehdas, jonka ydin on ohutlevytuotannon joustava Prima Power PSBB-automaatiolinja.

Lue lisää

Webinaari Sähköinfon kanssa

Sähköautojen latauspisteiden vaatimukset asennuksissa ja sähkökeskuksissa -webinaari pidetiin kesäkuussa Voit nyt katsoa tallenteen webinaarista.

Lue lisää