E Avenue ja ABB toteuttamassa sähkönjakelua

Vuoden 2021 aikana valmistuva suurnopeuslaboratorio on vielä rakennusvaiheessa, mutta uudet sähkökeskukset on jo asennettu. E Avenue Oy toimitti kojeistot ja vastasi laitteistojen suunnittelusta yhteistyössä ABB:n kanssa.

JAA TÄMÄ JULKAISU:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

LUT-yliopisto (Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT) rakentaa Lappeenrannan kampukselleen uutta suurnopeuslaboratoriota. Laboratoriossa testataan suurnopeusmoottoreita ja muita suurnopeuslaitteita aina 2 MW tehoon asti. ABB on ollut mukana toimittamassa laboratorion sähkönjakelua yhdessä kotimaisen sähkökeskus valmistaja E Avenue Oy:n kanssa. 

LUTilla on jo 40 vuoden kokemus suurnopeusteknologiasta, ja ensimmäinen suurnopeus-turbogeneraattori valmistettiin yliopistossa jo 1980-luvulla. Huipputeknologiaa hyödyntävässä laboratoriossa myös sähkönsyötöltä vaaditaan paljon.  

Tämä on maailmanlaajuisestikin aika mittava toteutus, että pystymme tutkimuslaboratoriossa testaamaan tämän teholuokan laitteita”, kertoo projekti-insinööri Kyösti Tikkanen LUTilta 

Sähkökeskukset digitaalisiksi 

Suunnitteluvaiheessa ABB ja E Avenue ehdottivat, että laboratorion sähkökeskusten mittausjärjestelmä integroidaan katkaisijoihinToteutus suunniteltiin yhteistyössä LUTin  ja Etecin kanssa. Ratkaisun ansiosta sähkökeskuksissa ei tarvita erillisiä virtamuuntajia, ja niiden mittaustiedot saadaan suoraan sekä paikalliselle ABB Lite panel -kosketusnäytölle että ABB Ability™ EDCS -pilvipalveluun. 

Digitaalisuus, pilvipalvelu ja väyläpohjaiset ratkaisut avaavat paljon uusia mahdollisuuksia sähkökeskusten hallintaan”, kertoo ABB:n tuotemarkkinointipäällikkö Pekka HeinonenPilvipalvelun kautta pystytään seuraamaan laboratorion sähkönkäyttöä reaaliajassa, ja uusi etäkäyttöpaneeli helpottaa katkaisijoiden fyysistä käyttöä.” 

”Nykyaikaiset väyläpohjaiset ratkaisut mahdollistavat keskuksen integroimisen osaksi turvallisesti toimivaa sähköjärjestelmää unohtamatta keskuksen reaaliaikaista kunnonvalvontaa” kertoo E Avenue Oy:n myyntijohtaja Ville Malinen.

”Myös työturvallisuus paranee, kun katkaisijoita ei tarvitse käydä kytkemässä käsin päälle ja pois. Samoin kaikki hälytykset saadaan kootusti yhteen paikkaan”, lisää LUT:n Kyösti Tikkanen. 

 

Joustavaa yhteistyötä 

Vuoden 2021 aikana valmistuva suurnopeuslaboratorio on vielä rakennusvaiheessa, mutta uudet sähkökeskukset on jo asennettu. E Avenue Oy toimitti kojeistot ja vastasi laitteistojen suunnittelusta yhteistyössä ABB:n kanssa. ABB puolestaan suoritti mittausten ja pilvipalvelun käyttöönoton. 

 ”Keskuksia on jo koekäytetty, ja järjestelmä on todettu erittäin toimivaksi”, Kyösti Tikkanen kertoo 

ABB Ability™ EDCS -pilvipalvelua ja uutta käyttöpaneelia voidaan hyödyntää joustavasti myös opetuskäytössä. 

 ”Pystymme pilvipalvelun kautta esimerkiksi kätevästi näyttämään opiskelijoille, mitkä asiat vaikuttavat sähkönkulutukseen missäkin tilanteessa”, kertoo Tikkanen, ja kiittelee samalla yhteistyö ABB:n ja E Avenuen kanssa”Projekti on sujunut hienosti, ja tukea on saatu joustavasti aina kun sitä on tarvittu.” 

Pyydä tarjous sinun tarpeeseen sopivasta ratkaisusta >>

  • Kaikki
  • Asiakastarina
  • Blogi
  • Uutiset

Asiakas- ja toimittajatiedote 22.11.2021

Kuopiolainen sähkönjakelujärjestelmiä valmistava perheyritys POK Group on ostanut E Avenue Oy:n koko osakekannan.

Lue lisää

E Avenue laittoi prosessit uusiksi

Sähkökeskusten valmistaja E Avenue lähti muutama vuosi sitten ajattelemaan ohutlevytuotantonsa rohkein askelin kokonaan uusiksi. Prosessin tuloksena yrityksen Kuopion yksiköön rakentui täysin uusi ohutlevytehdas, jonka ydin on ohutlevytuotannon joustava Prima Power PSBB-automaatiolinja.

Lue lisää

Webinaari Sähköinfon kanssa

Sähköautojen latauspisteiden vaatimukset asennuksissa ja sähkökeskuksissa -webinaari pidetiin kesäkuussa Voit nyt katsoa tallenteen webinaarista.

Lue lisää